Wie zijn wij
Wie zijn wij

Wie zijn wij

Florijn Civiel Bewind behartigt de financiële belangen van meerderjarigen door middel van beschermingsbewind. Wij zijn een jong bedrijf, op dit moment zijn er 3 geregistreerde bewindvoerders bij ons in dienst.

Wij zijn lid van de NVVK (Vereniging voor schuldhulpverlening en sociaal bankieren). De NVVK is actief op verschillende thema’s, waaronder beschermingsbewind.

Wij vinden een persoonlijke, eerlijke, sociale en open benadering belangrijk en zijn voor een transparante dienstverlening. Dit betekent dat u altijd inzage heeft in uw financiën.

Meerderjarigen die, door lichamelijke of geestelijke oorzaken, vanwege sociale omstandigheden of een problematische schuldensituatie, niet meer in staat zijn hun financiële zaken zelfstandig te beheren, komen in aanmerking voor beschermingsbewind.

Florijn Civiel Bewind draagt bij aan financiële rust in uw leven zodat u zich weer zult kunnen concentreren op andere zaken in uw leven.

De benoeming van bewindvoering gebeurt op uw verzoek bij de kantonrechter. Wij helpen u met het in orde maken van het verzoek tot onderbewindstelling. De kantonrechter toetst of civiele bewindvoering werkelijk nodig is. Aan deze kantonrechter moet de bewindvoerder verantwoording afleggen over het door hem gevoerde financiële beleid. Dit doet de bewindvoerder door het indienen van een financieel verslag, waarin alle inkomsten en uitgaven vermeld moeten worden.

Als het bewind is uitgesproken bij de rechtbank mag u niet meer zelfstandig beslissen over financiële zaken. Florijn Civiel Bewind opent voor u een beheerrekening en zorgt ervoor dat al uw inkomsten en uitgaven via deze rekening lopen. Voor uw dagelijkse boodschappen wordt er geld gestort op uw leefgeldrekening.

De Sociale Maatschap

Stichting Florijn Civiel Bewind valt onder de koepelstichting De Sociale Maatschap. Kijk voor meer informatie over deze stichting op de website De Sociale Maatschap.

Afbeeldingsresultaat voor nvvk logo

Aanmelden

  • Heeft u geen e-mailadres?

    Dan kunt u zich telefonisch
    aanmelden via (020) 751 06 11

  • Toegestane bestandstypen: pdf, doc, docx, Max. bestandsgrootte: 20 MB.
  • Wilt u minimaal de velden met een sterretje * invullen?

We gebruiken cookies om onze site gebruiksvriendelijker te maken. Door onze site te gebruiken accepteer je cookies.